ortho reinders blokjes beugel gips

behandeling

Orthodontie

Wat is nou precies orthodontie? Officieel wordt het omschreven als een onderdeel van de tandheelkunde dat zich richt op onderzoek aan en behandeling van problemen met de kaak- en tandstand door middel van orthodontische apparatuur (beugels). Vrijwel altijd wordt besloten over te gaan tot een behandeling na verwijzing van uw tandarts. Ook kunt u door een kaakchirurg, tandarts-implantoloog, of parodontoloog worden verwezen. Maar ook zonder verwijzing van een specialist kunt u terecht bij de orthodontist.

Er zijn beugels in diverse vormen en soorten, elke beugel heeft zijn eigen specifieke werking. Afhankelijk van het doel van de behandeling, de wensen, de staat van het gebit en het niveau van de mondhygiƫne wordt bepaald of een behandeling zinvol is en welke behandeling tot het gewenste resultaat zal leiden.

Voor meer informatie over orthodontie algemeen of verschillende soorten beugels verwijzen wij u graag door naar de website van de Vereniging Van Orthodontisten (VVO): www.orthodontist.nl

reinderssfeer05jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 7 =