ortho reinders blokjes beugel gips

behandeling

Informatie vooraf

Kinderen en Volwassenen


Voor zowel kinderen als volwassenen wordt een mooi gebit vaak erg belangrijk gevonden, het is ook één van de eerste dingen die men van je ziet. Een mooie glimlach maakt zelfverzekerder en ziet er verzorgd uit. Naast het mooie uiterlijk van het gebit is het natuurlijk erg belangrijk dat het gebit goed functioneert en goed ‘past’.

In overleg met de orthodontist kan een goede afweging worden gemaakt over wel of niet behandelen. Orthodontie kan bij zowel kinderen als volwassenen worden toegepast. Hoewel een behandeling bij volwassenen vaak complexer is, kan ook dan een optimaal resultaat bereikt worden. Er wordt bij een behandeling van volwassenen vaak samengewerkt met andere disciplines in de tandheelkunde zoals een kaakchirurg of een implantoloog. Ook uw eigen tandarts kan intensief worden betrokken in de behandeling als daar een aanleiding voor is.

Reinders_praktijk-HR15_w

Eerste consult


Tijdens een eerste (kennismakings) consult wordt besproken wat de wensen zijn en wat de (verwijzende) tandarts voor problemen heeft aangegeven in de verwijzing. Vervolgens wordt onderzocht welke problemen met het gebit en eventueel met de stand van de kaken er zijn. Soms wordt in overleg een röntgenfoto gemaakt om aanvullende informatie te verkrijgen. Het eerste gesprek vooral bedoelt als informatief, er wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn, of deze aansluiten op de wensen, wat het doel van de behandeling is en wat de globale kosten zullen zijn.

Afhankelijk van al deze zaken wordt, in overleg met u, bepaald of er wel of niet zal worden gestart met de behandeling. Binnen onze praktijk vinden wij het erg belangrijk dat er vooraf een duidelijk advies wordt gegeven in een persoonlijk gesprek zodat het voor de patiënt duidelijk is hoe de eventuele behandeling eruit zal zien.

Reinders_praktijk-LR08_w

Behandelprocedure


Een behandeling wordt gestart na het opstellen en bespreken van een behandelingsplan. Voor het opstellen van een goed behandelingsplan heeft de orthodontist zogenaamde diagnostische documentatie of ‘records’ nodig. Deze bestaan uit een uitgebreide set (licht)foto’s en enkele röntgenfoto’s. De röntgenfoto’s zijn nodig voor het beoordelen van de structuur van de wortels van de tanden, de kaken, de relatie tussen de boven- en onderkaak en eventuele problemen die niet direct zichtbaar zijn in de mond. Ook zijn afdrukken van het gebit nodig die worden uitgegoten tot zogenaamde gebitsmodellen. Deze gebitsmodellen geven een goed beeld van de positie van de tanden en kiezen, de ruimte in de kaken en de relatie tussen het onder- en bovengebit.

Aan de hand van alle verzamelde gegevens wordt vervolgens door de orthodontist een behandelingsplan opgesteld. Dit wordt dan met patiënt (en ouders) besproken.

Na de bespreking kan doorgaans worden begonnen met de orthodontische behandeling.

Reinders_praktijk-HR05_w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =